Direct naar de content
icon search white
Digitaal

Webinar OPENburgerzaken - de stap vooruit op basis van Common Ground

Kijkend naar de toekomst van Burgerzaken zien we dat het cruciaal is om te blijven werken aan een nog betere klantreis voor de inwoner (voor een blije burger), kwaliteit van de BRP, efficiëntere interne processen én veilige uitwisseling van gegevens (voor blije medewerkers én ketenpartners). OPENburgerzaken is de optelsom die jou helpt de stap vooruit te zetten in efficiënt samenwerken. De beweging van Common Ground is in volle gang. Wil jij als gemeente “Common Ground proof” worden/blijven en hier meer over weten? Schrijf je dan in voor dit webinar op 2 juli.

Direct aanmelden voor deze sessie

OPENburgerzaken goes Common Ground

Het fundament om Common Ground proof te zijn/worden, OPENburgerzaken, is inmiddels gelegd met bewezen apps als OPENberichten, HaalCentraal BRK en OPENggd. Vandaag de dag werken 48 gemeenten met OPENburgerzaken. Zij zetten de stap naar Common Ground en zijn klaar om als gemeente verder te innoveren voor nog meer blije burgers, medewerkers en ketenpartners.  

Ga verder met ons mee of stap in op de Common Ground beweging!

Tijdens het webinar komt dit aan bod

Engelbert Wijnhoven, Innovatie Manager legt je tijdens dit webinar uit hoe efficiënt samenwerken in de keten eruit ziet met OPENburgerzaken. Hij neemt je live mee in een demonstratie van de nieuwste apps, ontwikkeld op basis van de Common Ground principes: OPENwoningcorporatie en OPENinschrijving. 

OPENwoningcorporatie
Stelt (de gegevens uit) een uittreksel automatisch beschikbaar aan de woningcorporatie. Deze innovatie laat verschillende toegevoegde waarde aan de inwoner zien:

  • Regie op eigen gegevens: de inwoner weet exact waar er toestemming voor gegeven wordt;
  • Gegevens worden automatisch en digitaal verstrekt, de inwoner is géén postbode meer tussen de gemeente en de woningcorporatie;
  • Het persoonlijk BRP-uittreksel kan niet meer verloren gaan bij de post;
  • De gegevens kunnen vrijwel direct verstrekt worden, daarmee heeft de inwoner sneller zekerheid.

OPENinschrijving
De eerste inschrijving voor een (nieuwe) inwoner wordt makkelijker gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een buitenlandse student(e). De student levert gegevens én documenten aan, in iBurgerzaken. Door middel van identiteitsbewijscontrole en een gezichtsvergelijking door liveness detectie, wordt de identiteit van de student vastgesteld. Door deze handelingen hoeft de medewerker aan de balie enkel een laatste controle uit te voeren om de BRP registratie te voldoen. Extra leuk nieuws: OPENinschrijving is ook beschikbaar voor álle eerste inschrijvingen zoals een hervestiging.

De doelgroep van dit webinar

Functioneel beheerders, informatiemanagers, (beleids-)medewerkers van de burgerzakenafdeling. Daarnaast is het webinar interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in Common Ground.

Neem gerust contact op

Heb je nog vragen over dit webinar? Neem dan contact op met Loes of Lydia via: info.publiekszaken@pinkroccade.nl

Deel via:

‘Optimaliseren van processen dankzij innovaties met klanten en partners.’

Engelbert Wijnhoven, Innovatie Manager
Engelbert Wijnhoven