Direct naar de content
icon search white
Digitaal

Webinar OPENbalie

Als burger is het fijn op alle mogelijke manieren geholpen te worden door de gemeente. En als gemeente wil je je burger helpen waar je kunt. Het creëren van extra communicatiekanalen zoals beeldbellen is dan een mooie stap op het gebied van digitale dienstverlening. In samenwerking met gemeente Rotterdam én WeSeeDo organiseren wij daarom op donderdag 22 september een webinar over de innovatie OPENbalie. Lees snel verder en schrijf je in.

Direct aanmelden voor deze sessie

Over OPENbalie

Burgers vragen steeds meer om plaatsonafhankelijke dienstverlening waar veiligheid, betrouwbaarheid en eenvoudigheid centraal staan. Daarom is er OPENbalie: de innovatie die 5 key-elementen samenbrengt: 1) beeldbellen in combinatie met 2) identificatie, 3) tweede (klant)scherm, 4) veilig documenten toevoegen en 5) digitaal ondertekenen. Op deze manier ontstaat er een betrouwbaar kanaal tussen het balie én digitale kanaal zonder oog te verliezen voor persoonlijk contact! 

De doelgroep van dit webinar 

Alle medewerkers van de afdeling Burgerzaken. 

Dit komt aan bod

Aniek de Vet, Product Owner OPENburgerzaken bij Publiekszaken is jouw host tijdens dit interactieve webinar waar genoeg ruimte is om jouw vragen te stellen. De onderwerpen die aan bod komen:

  • Uitleg van de innovatie en de 5 elementen daarbinnen
  • Integratie met iBurgerzaken
  • Ervaring vanuit gemeente Rotterdam door gastspreker Bjorn Dirkse, projectleider
  • Toegevoegde waarde voor de medewerker en burger
  • Demo
  • Toekomst
  • Kwartiermakers

Gemeente Rotterdam is aanwezig als gastspreker

De Rotterdamse Digitale Balie (winnaar GemeenteDelers competitie én genomineerd voor een Computable award) zorgt ervoor dat inwoners veilig en vertrouwd kunnen beeldbellen met de gemeente. Bjorn Dirkse, projectleider bij gemeente Rotterdam is te gast tijdens het webinar en deelt zijn ervaring.

Bjorn Dirkse, projectleider bij gemeente Rotterdam

‘Door automatisering en daarna de coronacrisis zijn gemeenten en burgers op grotere afstand van elkaar gekomen. Terwijl dit (oog)contact juist zo belangrijk is. Daarom kunnen Rotterdamse inwoners via beeldbellen meer hun pasgeboren baby aangeven of voorgenomen huwelijk regelen. We krijgen dan ook veel positieve reacties van inwoners terug omdat het flexibel (geen reistijd voor burger), ontspannen (gesprek in eigen omgeving) en persoonlijk (ruimte voor écht contact) is.’

Het webinar is op 22 september van 14.00 tot 15.00 uur

Het webinar volg je via Microsoft Teams.

Houd rekening met deze voorwaarden

Deelname aan deze webinar is geheel gratis. Na inschrijving ontvang je een e-mailbevestiging. Daarna ontvang je meer details over het webinar. 

Neem gerust contact op

Heb je nog vragen over dit webinar? Mail dan naar: info.prlg@pinkroccade.nl

Deel via:

‘Wij maken burgerzaken OPEN.’

Aniek de Vet, Product Owner OPENburgerzaken
Aniek de Vet - PinkRoccade Samenlevingszaken