Direct naar de content
icon search white
22 maart 2017 - Nieuws

Sluit Omgevingsloket Online veilig aan via Digikoppeling vóór 1 juli 2017

In een eerder nieuwsbericht hebben we je geïnformeerd dat Omgevingsloket online geen xml-bestanden meer stuurt per e-mail met ingang van 1 juli 2017. Daarnaast ontvang je per 16 januari het Burgerservicenummer niet meer in de PDF-bestanden. Vind je deze informatie belangrijk en wil je die blijven ontvangen? Sluit dan Omgevingsloket online aan via Digikoppeling.

Vanuit de wet bescherming persoonsgegevens mogen bijzondere persoonsgegevens niet gepubliceerd worden
Om de kans te verkleinen dat bijvoorbeeld het Burgerservicenummer via internet gepubliceerd wordt, heeft Omgevingsloket online dit Burgerservicenummer verwijderd van de PDF van de ingediende aanvraag. Deze maatregel is op 16 januari 2017 ingegaan. Bevoegd gezag en aangesloten organisaties moeten bij een particuliere aanvraag op een andere manier het Burgerservicenummer opzoeken. Bij een digitale aanvraag kun je het nummer vinden in het xml-bestand op de ftp-server.

Daarnaast levert Omgevingsloket online in het kader van de strengere beveiligingseisen van de overheid per 1 juli 2017, de xml-bestanden niet meer als bijlage bij een e-mail wanneer een burger of bedrijf een vergunningsaanvraag digitaal indient. De xml-bestanden zijn dan alleen aanwezig in de berichten die via Digikoppeling worden geleverd. Digikoppeling is een standaard die veilige en betrouwbare berichtuitwisseling garandeert.

Om het proces rondom de vergunningsaanvragen via Omgevingsloket online vlot te laten lopen, adviseren wij om aan te sluiten via Digikoppeling
Als je gebruik maakt van Digikoppeling, worden de vergunningsaanvragen automatisch doorgestuurd naar de aangesloten vergunningen applicatie. Je hoeft dan geen handmatige stappen uit te voeren zoals bij de uitwisseling via e-mail. Een ander voordeel is dat je ook een zaaksysteem kunt koppelen om de documenten op te slaan via de KING standaard Zaak- en document services.

Onze accountmanagers Anne-Christin Rosenberg en Harry Schouten vertellen je graag meer over onze mogelijkheden voor Digikoppeling. Neem hier contact met ze op.

Deel via:

‘Samen kom je verder!’

Eric Peters, Business Analist
PinkRoccade_0200.png

Ik help je graag verder

+31 6 4609 1128