Direct naar de content
icon search white
25 januari 2018 - Nieuws

Makelaarsuite nieuwe functionaliteit: Logboek

Zoals we ondertussen allemaal weten, is per 25 mei 2018 de AVG van toepassing. Dit heeft voor jouw organisatie een verstrekkende impact.

De AVG zorgt namelijk onder meer voor:

  • Versterking en uitbreiding van privacyrechten;
  • Meer verantwoordelijkheden voor gegevens verwerkende organisaties;
  • Stevige bevoegdheden voor alle Europese privacytoezichthouders, zoals de bevoegdheid om boetes tot 20 miljoen euro op te leggen.

Jouw gemeente zal ongetwijfeld al flink aan de slag zijn om AVG-proof te worden, zowel organisatorisch als op het gebied van het applicatie- en gegevenslandschap. Dit bleek al tijdens de laatste Privacy Sessie op 27 november 2017, waarbij Logging als trendic topic door de aanwezigen werd gegeven.

Privacy Sessie 27.11.17.jpg
Genoemde onderwerpen waar de aanwezigen van de Privacy Sessie te Bunnik bij de 'AVG' aan dachtenWat kan PinkRoccade Local Government hierin betekenen?
Wij willen je graag helpen om aantoonbaar compliant te worden voor wat betreft de logging en registratie. Op dit moment zijn we bezig met de ontwikkeling van ons nieuwe initiatief ‘Logboek’ vorm te geven. Met dit nieuwe initiatief kunnen metadata (o.a. persoonskenmerken, doelbinding per organisatie en context) van bevragingen van persoonsgegevens uniform en centraal gelogd worden. Hiermee worden persoonskenmerken centraal inzichtelijk, ook wanneer deze door verschillende instanties beheerd worden. Tevens wordt duidelijk bij welke instantie specifieke persoonsgegevens zijn geregistreerd en vanuit welke rol de registraties zijn opgevraagd/en/of gemuteerd. Met ‘Logboek’ willen we de eisen voor transparantie, accountability, dataportabiliteit en logging vorm geven.

Verkenningssessie
Voor deze ontwikkeling zijn wij opzoek naar gegevensbeheerders en/of FG’s die in een eerste ‘verkenningssessie’ de wensen en mogelijkheden met ons willen bespreken. Er zijn hiervoor twee mogelijkheden:

  • Vrijdag 23 februari te Rheden
  • Maandag 26 februari te Best

Wil je hieraan mee helpen? Stuur me dan een e-mail op welke dag je erbij wil zijn. Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus vol = vol!

Deel via:

‘Samen met de klant komen tot een optimale ondersteuning van processen en diensten geeft me energie.’

Ton Timmermans, Business Analist
PinkRoccade_0419.png

Ik help je graag verder

+31 6 4609 1168