Direct naar de content
icon search white
9 maart 2017 - Nieuws

Bram Jippes Sales Manager Ruimte & Omgeving

Per 1 februari 2017 is Bram Jippes het nieuwe gezicht van de afdeling Sales en Marketing binnen de unit Ruimte & Omgeving. Hij vervangt hiermee Stephan Stempher.

Hierbij wil ik me graag aan jullie voorstellen. Ik ben Bram Jippes en ik ben 37 jaar. Per 1 februari 2017 ben ik in dienst gekomen bij PinkRoccade bij de Business Unit Ruimte & Omgeving als Sales- en Marketingmanager.

Persoonlijk

Ik woon in Emmeloord in de Noordoostpolder samen met mijn vrouw Kirsten en 2 dochters Sofie (6) en Sanne (4). In mijn vrije tijd bezoek ik regelmatig de thuiswedstrijden van SC Heerenveen. Daarnaast ben ik veel op de mountainbike te vinden.

Ik ben bij PinkRoccade terecht gekomen via mijn oud-collega Stephan Stempher. Ik ken Stephan nog uit mijn tijd bij Thorbecke, waar ik mijn werkzame carrière ben begonnen.

Loopbaan

Mijn loopbaan begon in 2003. Ik ben begonnen bij Thorbecke (destijds Taxon) als taxateur woningen. Al snel kwam ik erachter dat mijn interesse lag bij projectleiding. 

In 2005 mocht ik als projectleider beginnen bij team West van Thorbecke in Noord-Holland. In 2008 ben ik teruggekeerd bij team Noord eveneens als projectleider.

In 2010 kreeg ik de kans om voor Thorbecke de Planschade verder op de kaart te zetten. Ik werd daar als productmanager eindverantwoordelijk voor. In 2012 kreeg ik de verantwoordelijkheid over de gehele afdeling Ruimtelijke Ordening met als doel het team groter te maken.

In 2015 heb ik besloten dat het na 12 jaar Thorbecke, tijd was voor een nieuwe uitdaging. Ik ben als business consultant en projectmanager aan de slag gegaan bij You-Get in Amsterdam. Dit is een bedrijf dat zich richt op het optimaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen. Dit wordt Business Process Management genoemd.

In oktober 2016 werd ik door Stephan Stempher benaderd met de vraag of PinkRoccade niet iets voor mij was. Ik stond hier gelijk voor open, omdat ik de gemeentelijke markt en de uitdagingen in de Sales miste. De gesprekken verliepen goed en per 1 februari ben ik begonnen als Manager Sales en Marketing van de Business Unit Ruimte & Omgeving. Ik werk al sinds 2002 in de WOZ en later met de BAG. Dan is de keuze voor de Business Unit Ruimte & Omgeving logisch.

Uitdaging

In de snel veranderende omgeving van de IT, staan gemeenten voor grote uitdagingen. De rol van de burger wordt hierin steeds belangrijker. Deze uitdaging wil ik graag samen met de gemeente aangaan. Als lokale overheid ben je het eerste aanspreekpunt van de burger. Gezien de toekomstige ontwikkelingen met verdergaande decentralisaties, help ik de gemeenten graag om op zoek te gaan naar de beste oplossingen.

Doel

Ik wil met deze baan een steentje bijdragen aan de ontwikkeling van PinkRoccade naar de toekomst. Dit betekent automatisch dat ik de klanten mee wil nemen om deze stappen naar de toekomst te zetten. Gezien mijn achtergrond bij Thorbecke en You-Get, wil ik graag mijn expertise op het gebied van procesoptimalisatie gebruiken om het proces van de klanten en de producten van PinkRoccade efficiënter op elkaar aan te laten sluiten.

Gemeenten kunnen een eerlijke, transparante persoonlijkheid verwachten. Ik denk mee en wil graag samen met de klant komen tot de beste oplossingen. Ik voel me geen leverancier van een klant, maar een partner. Op die manier wil ik de klanten adviseren, zodat ze klaar zijn voor de toekomst.

‘‘Stilstaan is achteruitgaan. Innoveer mee met de ontwikkelingen die er zijn.’’

Deel via:

‘‘Samen verder door een goed gesprek.’’

Bram Jippes, Salesmanager Ruimte & Omgeving
Bram Jippes

Ik help je graag verder

+31 6 2500 8266