Direct naar de content
icon search white
27 maart 2018 - Nieuws

Applicabel: duidelijk, helder en prettig

Sinds januari reis ik het hele land door om onze nieuwe, kosteloze service Applicabel bij gemeenten aan te bieden. En de eerste reacties zijn lovend. Zo geeft Applical gemeente Edam-Volendam een goed inzicht in de gezondheidsstatus van Makelaarsuite. Zij zien dan ook in één oogopslag van welke services zij gebruik maken. 

Bij sommige bezoeken word ik vergezeld door Pim Bouwer (Productowner van o.a. iNzicht Sociaal domein) of Bert Jan van den Berg (Servicemanager Technisch Beheer). Op andere momenten ga ik samen op pad met Tomas Schlepers (Servicemanager CLIQ) en houden we onze Pink66 roadshow. Hierin combineren we de service Applicabel en CLIQ. Ieder klantbezoek is een beleving en ook erg leerzaam voor ons als leverancier.

Thijs Joosten, gemeente Weert

‘Mona is ook bij ons geweest en wist ons op een aangename manier te verrassen met nieuwe maar ook bestaande inzichten.’

Gemeenten zijn erg bewust bezig
Bij de bezoeken neem ik de tijd om naar het beheer te kijken en terug te blikken naar de afgelopen periode. Ik ben erg trots om te zien dat de meeste gemeenten actief zijn in het beheren van Makelaarsuite. In de check kan soms iets verrassends aan het licht komen, maar dat hoeft niet per definitie negatief te zijn. Het is goed om bewust te zijn van je applicatielandschap en met Applicabel toets je de verwachtingen met de werkelijkheid. De service wordt dan ook goed ontvangen door onze klanten.

Tom Kloosterman, gemeente Huizen

‘Applicabel gaf een mooi inzicht en overzicht van alle berichten in onze Makelaarsuite. Er zijn ruim 2.1 miljoen berichten in 2017 afgehandeld! En er staan nog meer koppelingen op de planning.’

Wat kun je na ons bezoek met Applicabel doen?
De service is geheel vrijblijvend en de beheerder bepaalt zelf wat met deze informatie wordt gedaan. Het kan zijn dat je door deze inzichten actie wilt ondernemen om de gemiddelde doorlooptijden te verlagen of toch wat foutberichten wilt controleren in de logging. Wanneer er bij een applicatie opvallende resultaten zijn uitgekomen kan dat ook een aanleiding zijn om in gesprek te gaan met de desbetreffende afdeling.

Frank Coenen, gemeente Vaals

‘Via Applicabel heb ik snel inzicht gekregen in de applicaties die gebruik maken van de Makelaar met de bijbehorende services. Ook heb ik een beeld gekregen van het aantal berichten en geconstateerde fouten. Een handig hulpmiddel voor je dagelijks gegevensbeheer.’

Bijpraten over de toekomst
Behalve het uitvoeren van de check, is het bezoek ook een goed moment om even bij te praten. Sommige gemeenten zijn bijvoorbeeld bezig met het uitrollen van CIR/COO of met nieuwe samenwerkingsverbanden. Het is dan fijn om te weten dat je als gemeente er niet alleen voor staat, maar dat we je een helpende hand kunnen aanbieden. Met de komst van de AVG wordt de rol van de Makelaarsuite beheerder extra benadrukt. Een rol die binnen de gemeente soms als een black box wordt ervaren en met momenten wordt onderschat.

Staat Applicabel al bij jou in de agenda?
Daarom voor alle stille krachten die grote daden verrichten in de gemeente: jou wil ik graag in het zonnetje zetten! Wil je ook graag gebruik maken van Applicabel? Dan kom ik bij je langs. 

 

 

 

 

 

Deel via: