Direct naar de content
icon search white
13 februari 2017 - Blogs

Wat te verwachten in 2017 binnen Ruimte en Omgeving

Het jaar 2017 is al weer meer dan een maand oud. Uiteraard gaat op dit moment de volledige aandacht uit naar het vervaardigen en verzenden van de aanslagen en beschikkingen naar burgers en bedrijven.

Het grootste gedeelte van het jaar ligt na de aanslagvervaardiging nog voor ons en daarom wil ik jullie graag in het kort meenemen in de uitdagingen die voor ons liggen. Het beloofd een boeiend jaar te worden. Dit jaar worden de projecten afgerond die betrekking hebben op de aansluitingen op het stelsel van basisregistraties.  Een kleine groep klanten wordt nog aangesloten op de Landelijke Voorziening WOZ.

WOZ berichtenverkeer

Dit jaar staat ook in het teken van de overstap naar het WOZ Berichtenverkeer (WBV). Gemeente Horst aan de Maas is eind vorig jaar succesvol in productie gegaan met WBV. Twee pilotprojecten met andere taxatieapplicaties worden in februari 2017 afgerond. Daarna worden de implementaties bij de gemeenten uitgevoerd. Hebben jullie belangstelling voor WBV? Onze accountmanager verstrekt graag verdere informatie.

BAG 2.0

Een belangrijke wijziging die per 1 januari 2018 ingaat is de nieuwe wetgeving voor BAG 2.0. In een aantal regiosessies nemen wij jullie mee wat de nieuwe wetgeving betekent. Veranderende kwaliteitscontroles, wijzigingen in de aanlevering naar de LV BAG en 3D geometrie zijn belangrijke onderwerpen in de nieuwe wetgeving. Van groot belang is een platform te kiezen wat het best de nieuwe wetgeving ondersteunt. In maart 2017 ben je van harte uitgenodigd bij één van onze regiosessies. Wij ontvangen je graag om samen de impact van BAG 2.0 te bepalen en de juiste keuze te maken voor de toekomst! Meld je hier aan voor de BAG 2.0 bijeenkomst.

iKwijtschelding

Trots ben ik op ons nieuwe product iKwijtschelding. In co-creatie met een aantal klanten is een prachtig product ontwikkeld. Vooral de wijze van samenwerking geeft veel energie en inspiratie. Inmiddels hebben vijf klanten de opdracht verstrekt voor implementatie. De eerste klant is in februari succesvol in productie gegaan. iKwijtschelding is naast iObjecten het tweede product wat is ontwikkeld op de i-lijn. Het komend jaar willen we graag met jullie ontdekken wat een volgende product wordt op de i-lijn. Wij organiseren daarvoor een aantal regiosessies om met jullie de behoefte voor nieuwe producten te ontdekken.

Heb je al een idee of een suggestie hoe PinkRoccade Local Government het komend jaar jouw gemeente kan ondersteunen? Neem gerust contact met mij op.

Deel via:

‘Goede digitale dienstverlening door gemeentelijke belastingafdelingen, begint aan de achterkant.’

Berry van den Bosch, Productmanager Ruimte & Omgeving
Berry.jpg