Direct naar de content
icon search white
28 april 2020 - Blogs

Regel het goed, voor elkaar

Periodiek neemt Team Care een app in Special Care*. In voorbereiding hierop besprak ik afgelopen weken de processen, diverse marktsignalen en bugs met mijn collega’s Arjen van Eerbeek en Rory Tans; de productspecialisten van iBegraafplaats. Een leuk detail, dat traject begon al ‘voor Corona’ en Arjen kwam toen bij mij thuis overleggen op mijn vaste thuiswerkdag; even weg van de drukte van het kantoor was toen de gedachte, terwijl we er nu wat graag zouden zijn…

Special Care iBegraafplaats: vrijdag 8 mei

Die ochtend hier in Leende kwam al vrij snel dat gevoel, die twijfel weer boven van één van de eerste sessies over iBegraafplaats met kwartiermakers. Voor de volledigheid, dat was in 2016 en ik was – gelukkig alleen –toehoorder, vanuit mijn marketingrol. Zonder de inhoudelijke voorbereiding had ik geen idee wat sommige termen betekenden, graf schudden bijvoorbeeld.  

Dan zijn een aangifte verhuizing en aanvraag reisdocument toch een stuk begrijpelijker, voor mij althans. Ik ben dus stiekem best blij dat ik aan iBegraafplaats mijn vingers niet heb gebrand tijdens #LSG18, #LSG19 of één van de eerste Special Care sessies. Vrijdag 8 mei gaan we het toch doen en met de nodige hulp van de productspecialisten durf ik het wel aan! Ze hebben me namelijk wel geholpen om het te begrijpen. Heel bewust meerdere vragen stellen aan de productspecialisten in de voorbereiding heeft me daarbij nu al ontzettend geholpen: “Vertel, wat doe je allemaal precies in die 5 verschillende processen? Wat is de happy flow? Doet echt elke gemeente dat op die manier? Is dat wettelijk verplicht? Waarom hebben gemeenten deze wens? …”.

Brown paper sessie belangrijke basisstap

De afgelopen dagen heb ik ook met meerdere klanten gesproken en daardoor een nog beter beeld van iBegraafplaats, het gebruik en de wensen gekregen. En het huiswerk met de titel ‘Brown paper sessie’ wat ik deze ochtend aan de kwartiermakers heb verzonden gaat zorgen voor het broodnodige inzicht in het gemeentelijk proces; voor mij én voor de gemeenten zelf weet ik uit ervaring.

Wat ik het mooiste vind aan Special Care? De nauwe samenwerking tussen de gebruikers, de productspecialisten én de ontwikkelteams, ditmaal Team Care én Team Core. Hoe we samen onze expertises bundelen en het zo goed voor elkaar regelen. Ik kan niet wachten om vrijdag 8 mei met z’n allen in gesprek te gaan over het proces en de geoormerkte marktsignalen. En ik ben ontzettend benieuwd welk marktsignaal de hoogste prioriteit gaat krijgen!?

*) Geen idee? Lees meer op de besloten pagina op TOPdesk.

-----------

iBegraafplaats?

iBegraafplaats is de app voor het beheren van begraafplaatsen en crematoria. De app kent 5 processen: Begraven, Aanvraag vergunning gedenkteken, Verlengen/Afstand graf, Onderhouden begraafplaatsen en Bijhouden rechthebbende. Bovendien beschikt de app ook over een uitvaartkalender.

 

Deel via:

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Manager Development
Sanne van der Zanden (2019)

Ik help je graag verder

+31 (0)6 4670 6267