Direct naar de content
icon search white
28 mei 2019 - Blogs

Data als output richting het Ruimtelijk domein - wat had voorkomen kunnen worden?

Harry Schouten, Business Development Manager, is volop betrokken bij de ontwikkelingen van iNzicht. Zowel bij het in de markt zetten van iNzicht Sociaal domein, als de co-creatie van het domein Ruimte & Omgeving en Datawarehouse. Een paar maanden geleden heeft hij zelf meegemaakt wat de gevolgen kunnen zijn als data niet actief geanalyseerd wordt en wat er voorkomen had kunnen worden als dit wel was gebeurd. 

Harry blog3.png

Dit was mijn 112 melding… Ik ben een paar maanden geleden midden in de nacht van mijn fiets gereden, door een ambulance afgevoerd en ik heb iets meer dan 5 uur op een traumakamer in het ziekenhuis gelegen. Ik ben er van overtuigd dat mijn ongeluk voorkomen had kunnen worden. Dit op basis van de enorme hoeveelheid data welke voorhanden is binnen de gemeente.

Data als uitgangspunt
Na onderzoek bleek dat ik niet de eerste persoon was die op dat betreffende kruispunt was aangereden. Waarschijnlijk verdwijn ik nu net als mijn voorgangers als een stuk geaggregeerde data binnen de afdeling onderzoek en statistiek. Maar wat nou als de gemeente deze data als output had gebruikt richting het Ruimtelijk domein? En het kruispunt had laten verbouwen tot een overzichtelijke rotonde? Wat had dat onze maatschappij aan kosten gescheeld?

De stappen binnen datagedreven sturing
Met onze oplossing iNzicht bouwen wij aan een datagedreven toekomst. Hoe doen we dat dan en hoe komen we tot deze inzichten? De eerste stap is het op orde hebben van de data, daarna volgt het domein overstijgend verbinden en tot slot is het mogelijk om voorspellingen te doen en trendanalyses te maken.

iNzicht van PinkRoccade is uniek in de markt
Wat maakt ons dan uniek in dit verhaal en waarom kiezen de gemeenten er dan voor om dit samen met ons te ontwikkelen? PinkRoccade is met haar 30 jaar ervaring binnen gemeentelijke domeinen en 40 klanten de enige partij die kennis heeft van het combineren van authentieke bronnen met domein specifieke applicaties op onderliggende databases.

Met deze stappen bieden wij volledig ontzorging en vooruitzichten die leiden tot verbetering van de dienstverlening.

Neem gerust contact met mij op
Ben je benieuwd wat wij voor jouw gemeente kunnen bieden op het gebied van datagedreven sturing? Neem dan contact met mij op via 06 295 249 14 of Harry.Schouten@PinkRoccade.nl.

Deel via:

‘Samen met lokale overheden en maatschappelijke organisaties doorlopend nieuwe oplossingen creëren.’

Harry Schouten, Business Development Manager Informatievoorziening
PinkRoccade_0530.png

Ik help je graag verder

+31 6 2952 4914