Direct naar de content
icon search white
Evenementen

Landelijke Selfservicecompetitie voor Gemeenten (#LSG17)

Door deel te nemen aan de Landelijke Selfservicecompetitie voor Gemeenten (#LSG17) ga je op een laagdrempelige en leuke manier aan de slag met verleiden naar het digitale kanaal. Goed voor je dienstverlening, het contact met inwoners en bedrijven en er zijn ook nog eens leuke prijzen te winnen. Meld je aan en je ontvangt een uitnodiging voor de eerste regionale bijeenkomsten in april/mei. Je kunt zelf aangeven bij welke sessie je aanwezig wenst te zijn.

Direct aanmelden voor deze evenementen

 • 24 april
  10:00 - 13:30
  Gemeente Dalfsen
 • 25 april
  10:00 - 13:30
  Bemmel (Lingewaard)
 • 3 mei
  10:30 - 14:00
  Velsen
 • 8 mei
  10:00 - 13:30
  Maassluis
 • 29 mei
  10:00 - 13:30
  PinkRoccade, Den Bosch
 • 31 december
  10:00 - 10:00
  Afsluiting...

Vraag naar digitale dienstverlening

ICT heeft de afgelopen jaren een heel ander gezicht aan onze samenleving gegeven. De smartphone en tablet zijn een verlengstuk van onszelf geworden; een zesde zintuig dat we 24x7 inzetten. Klanten verwachten dat de dienstverlening van de overheid meegaat in deze ontwikkeling. Zodat zij bijvoorbeeld niet meer naar het gemeentehuis hoeven om producten en diensten af te nemen. 

iBurgerzaken is gebaseerd op deze vraag naar selfservice voor en door burgers en bedrijven. Deze werkwijze draagt bij aan de werkdrukvermindering bij gemeenten. We merken echter dat het op de juiste manier inrichten en positioneren van de processen nog achterblijft bij de doelstelling die we met elkaar zijn aangegaan bij de start van het project. 

Verleiden naar het digitale kanaal

Label-blauw-roze.png

Om samen deze doelstellingen in te vullen en selfservicepercentages te verhogen, starten we de Landelijke Selfservicecompetitie voor Gemeenten (#LSG17). Door deel te nemen ga je op een laagdrempelige en leuke manier aan de slag met verleiden naar het digitale kanaal. Alle gemeenten die iBurgerzaken gebruiken, zijn uitgenodigd om deel te nemen.

Deelname is kosteloos. Wel vragen we een actieve bijdrage (commitment): Dit laat je zien door collega-deelnemers vrijblijvend te adviseren tijdens de regionale bijeenkomsten. Door online foto’s en filmpjes te delen van praktijkvoorbeelden met de #LSG17. En door, tussen de regionale bijeenkomsten in, concrete verbeteringen door te voeren in je gemeentelijke dienstverlening.

De planning en de onderwerpen

Elke workshop ga je direct aan de slag met het optimaliseren van selfservice voor en door burgers en bedrijven binnen jouw gemeente. We organiseren 3 workshoprondes rondom verschillende thema's en we sluiten #LSG17 gezamenlijk af met een landelijk congres:

  • april/mei: beleid & website (regionale workshops)
  • juni/juli: marketingcommunicatieplan & -middelen (regionale workshops)
  • september/oktober: impact op interne organisatie (regionale workshops)
  • november: landelijk congres

Meld je aan voor de Landelijke Selfservicecompetitie voor Gemeenten (#LSG17) en je ontvangt direct meer informatie in je mailbox. 

LSG17_AdobeStock_107480430_WM_horizon.jpg

Beoordelingscriteria #LSG17

De selfservicecompetitie is geen einddoel op zich, maar een uitstekend middel voor gemeenten om zich te profileren en haar dienstverlening naar burgers en bedrijven te verbeteren. En toch rijken we in november prijzen uit. We onderscheiden daarbij 4 categorieën, waarbij in iedere categorie de top 3 in de prijzen valt:

 • Procentuele groei digitale dienstverlening iBurgerzaken
 • Totaal selfservicepercentage iBurgerzaken
 • Percentage per iBurgerzaken proces
 • Gerealiseerde besparing procentueel

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

  Door deel te nemen aan de Landelijke Selfservicecompetitie voor Gemeenten (#LSG17) ga je op een laagdrempelige en leuke manier aan de slag met verleiden naar het digitale kanaal. Goed voor je dienstverlening, het contact met inwoners en bedrijven en er zijn ook nog eens leuke prijzen te winnen.
  Maar bovenal is het een leuke manier om in contact te komen met collega-gemeenten, in jouw regio, die met dezelfde vraagstukken worstelen of deze wellicht al hebben opgelost. Dat maakt deelnemen leerzamer dan op de zijlijn meelezen.
Deel via:

‘Verleid jouw burgers en bedrijven naar het digitale kanaal!’

Sanne van der Zanden, Marketing- & communicatiespecialist
Sanne van der Zanden

Ik help je graag verder

+31 (0)6 4670 6267