Direct naar de content
icon search white
Het applicatielandschap binnen gemeente vraagt veel tijd en de nodige kennis

Met Cloud Computing blijft de kwaliteit en veiligheid gewaarborgd.

ThinkstockPhotos-453612803.jpg
  • Focus
  • Efficiëntie
  • Besparing

IT-wereld verandert snel

Voor de lokale overheid is er de laatste jaren veel veranderd. Steeds meer taken verschuiven door de decentralisaties naar de lokale overheid. Lokale overheden worden steeds meer de eerste overheid. Het is voor gemeente daarom belangrijk om zich steeds meer te focussen op de dienstverlening naar de burgers. Het applicatielandschap binnen gemeente vraagt veel tijd en de nodige kennis. De IT-wereld verandert zo snel. Het is soms lastig om altijd bij te blijven met actuele kennis. Door de applicaties onder te brengen in de cloud blijft de kwaliteit en veiligheid voor de gemeente gewaarborgd. Hierdoor kan de gemeente zich meer richten op de kerntaak: de dienstverlening naar de burger.

‘Definitie Cloud; via het internet geleverde en te benaderen dienstverlening waarbij de software niet op de locatie van de gemeente draait, maar offpremise.’

Cloud Computing binnen Informatievoorziening

Binnen de unit Informatievoorziening hebben we de Pink Private Cloud. De software die op locatie bij gemeenten draaien, worden in een door PinkRoccade Informatievoorziening beheerde omgeving geplaatst. Naast de software wordt ook de serverinfrastuctuur en technisch beheer daar ondergebracht.

Deel via: