Direct naar de content
icon search white
Publiekszaken

Burgerzaken

Met de komst van de landelijke Basis Registratie Personen (BRP) gaan gemeenten de komende jaren belangrijke veranderingen tegemoet. Deze hebben directe gevolgen voor de afdeling Burgerzaken en indirect voor de burgers. Bovendien valt dit samen met de bezuinigingen als gevolg van de economische crisis. En met de vermindering van personeel als gevolg van de vergrijzingsuitstroom. Hoe kunnen gemeenten onder deze omstandigheden tóch een goede en snelle dienstverlening op maat leveren? Om te zorgen dat de steeds meer eisende burgers tevreden zijn en blijven.

Selfservice voor en door burgers en bedrijven

Met de nieuwe iBurgerzaken apps van PinkRoccade Publiekszaken wordt tegemoet gekomen aan deze eisen; digitale dienstverlening, 24x7, vanaf elk gewenst apparaat en elke locatie. Meer dan 125 gemeenten [red. januari 2017] kiezen al voor selfservice voor en door burgers en bedrijven. In de praktijk blijkt dat gebruikers deze apps ervaren als gebruikersvriendelijk én als een verrijking van de gemeentelijke service. Met de juiste sturing worden selfservicepercentages boven de 90% behaald.

De burger stelt, door taken zelf uit te voeren, de gemeente bovendien in staat de werkdruk te verlagen, met meer dan 50% voor een proces. Zeer welkom in een tijd waarin de werkdruk bij gemeenten steeds hoger wordt vanwege bezuinigingen en vergrijzing, en er meer en meer complexe situaties voorkomen. 

Samen kom je verder 

Doordat de apps zijn ontwikkeld samen met kwartiermakergemeenten is er bovendien sprake van een efficiëntere afhandeling in de uitvoering van de dienstverlening. Deze samenwerking resulteert in kwalitatief hoogstaande, praktijkgerichte apps die voldoen aan alle wettelijke verplichtingen. In apps die daadwerkelijk de werkdruk verminderen en uiteindelijk zullen leiden tot een kostenbesparing. 

 

 

Deel via:

iBurgerzaken, start nu!

PinkRoccade Local Government heeft bewust gekozen niet te wachten op de aansluiting van de landelijke voorziening, de Basis Registratie Personen (BRP). Gemeenten kunnen nu al gebruikmaken van iBurgerzaken. En profiteren van alle bovengenoemde voordelen. Ons advies is dan ook: wacht niet, start nu! Samen zorgen we voor een uniek resultaat voor jouw burgers en jouw medewerkers.

‘Mijn doel: 10 miljoen blije burgers én 250 tevreden gemeenten.’

Mat Keijers, Productmanager Burgerzaken
Mat Keijers

Ik help je graag verder

+31 (0)6 2952 7442