Direct naar de content
icon search white
Burgerzakenoverzichten

iRapportage - het product

Gemeenten verzamelen en creëren veel data. Deze data wordt binnen de gemeente gebruikt om beleid te maken en sturing te geven. Om van alle beschikbare data daadwerkelijk informatie te maken is CIR/COO, onderdeel van de makelaar, ontwikkeld vanuit de unit informatievoorziening van PinkRoccade Local Government. Voor iRapportage Overzichten maken wij gebruik van het platform CIR/COO om burgerzakendata te visualiseren.

50 specifieke burgerzakenoverzichten

Gemeenten willen daadwerkelijk iets doen met de data uit de BRP. De gemeente wil burgers goed informeren, bijvoorbeeld als een reisdocument verloopt. Maar ook inzichtelijk hebben hoeveel adresonderzoeken er zijn in welke wijk. Dit kan met iRapportage. iRapportage biedt 50 standaard rapportages die snel en makkelijk inzichtelijk zijn.

Snel en eenvoudig bereikbaar voor manager en medewerker

Er zijn rapportages voor diverse doelgroepen. Door middel van autorisaties kan de applicatiebeheerder instellen welke rapportages de verschillende gebruikers kunnen inzien. Zo kunnen specifieke rapportages worden gebruikt door het management, zoals aantallen reisdocumenten die worden uitgegeven wat iets kan betekenen voor de bezetting aan de balie. En kunnen medewerkers gemakkelijk zien welke reisdocumenten op welk moment verlopen. Deze rapportages kunnen medewerkers en managers zelf benaderen. En indien gewenst overhalen naar Excel. Hierdoor heeft iedereen zelf inzicht in de benodigde informatie.

iRapportage-eindgebruiker.png


Informatie in eigen hand

In veel standaardrapportages is het mogelijk voor managers en medewerkers om zelf te filteren en te sorteren. Binnen de rapportages is er de mogelijkheid om te filteren op onder andere datums, periodes en specifieke documenten. Zo kun je dus snel zien welke jubilarissen er dit jaar zijn, maar ook deze maand of vandaag! Zonder daarvoor een nieuw overzicht te laten maken door de applicatiebeheerder of gegevensbeheerder.

Zelf rapportages maken

Naast de 50 standaardrapportages heb je ook de mogelijkheid om zelf rapportages te maken. Dit kan op basis van de standaardtaal: SQL, zo kun je snel aan de slag en is er geen specifieke taal die je je eigen moet maken. Zo heb je snel visuele rapportages van alle data uit de BRP.

Deel via:

‘(i)Burgerzaken klaar voor de toekomst. Daar gaan we samen voor!’

Frank van Baren, Product Owner / Business Analist
Frank van Baren (zij)

Ik help je graag verder

+31 (0)6 4609 1015